© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 11 (15 november)

Tivoli VE1 - Braakhuizen VE1 4-1

De wedstrijd van vandaag was alweer de vijfde ontmoeting tussen de SV Tivoli en een elftal van Braakhuizen. Ditmaal was Braakhuizen A, waar op het toernooi nog met 2-0 van werd gewonnen, de tegenstander. Maar zoals de competitiewedstrijd tegen het B-team bewees: de resultaten op het toernooi zeggen niets over de competitiewedstrijden. Beide teams leken bevangen door de herfstkou, want meer dan elkaar de bal steeds toespelen gebeurde niet. Naarmate de wedstrijd vorderde nam het aantal kansjes wel toe, maar toch kwam de 0-1 als een verrassing. De eerste grote mogelijkheid was direct raak. Braakhuizen profiteerde met een counter van de desorganisatie in de verdediging. Zij wisten de twee-tegen-drie-situatie goed uit te spelen en zo stonden de Tivolianen na een kwart wedstrijd op achterstand. Direct werd het tempo opgevoerd om een nieuwe deceptie te voorkomen. Het strafschopgebied van Braakhuizen werd steeds vaker opgezocht. Ondanks deze aanvallendere speelstijl wisten zij hun doel met het nodige kunst- en vliegwerk wel tot de rust schoon te houden. Hoewel de thee dus met een achterstand gedronken moest worden, was eigenlijk iedereen er wel van overtuigd dat de Tivolianen dit na rust konden ombuigen. En dat gebeurde ook. De supporters die te laat uit de kantine kwamen hebben hoogstwaarschijnlijk twee doelpunten gemist, want binnen drie minuten was de 0-1 omgebogen in een 2-1. De eerste goal kwam tot stand dankzij een combinatie tussen de twee topscorers. Hakan zocht het één-tweetje met Mike, ontving de bal terug en passeerde de doelman met een puntertje: 1-1. Het net was nog aan het trillen toen het ook door de tweede bal geraakt werd. Een afstandschot van Frans was de keeper te machtig: 2-1. Je zou zeggen dat de tegenstanders zichzelf inmiddels wel bewust waren van zijn traptechniek, maar niets bleek minder waar. Toen Frans na tien minuten aanlegde voor een vrije trap van een meter of achttien, leek het de doelman niet nodig om zijn muur goed te positioneren. Het gevolg was dat Frans de muur en doelman met een bekeken schot onder in de hoek opnieuw kansloos liet: 3-1. De wedstrijd was in tegenstelling tot vorige week nu wel meteen gespeeld. Maar net als vorige week ontpopte de laatste minuten zich in een strijd tussen de topscorers. De enige treffer kwam vijf minuten voor tijd nog op naam van Frans. Hij passeerde voor de derde keer vandaag de doelman met, u raadt het al, een afstandschot: 4-1. Dankzij deze hattrick staat hij nu ook direct bovenaan de lijst. Kort hierna klonk het laatste fluitsignaal en kon iedereen gelukkig de warmte van de kantine opzoeken. De smaak van drie zeges op rij konden de Tivolianen al een tijdje niet meer proeven, maar vandaag was het eindelijk weer zo ver. Net als de afgelopen twee overwinningen was er nu ook maar een ploeg die verdiende te winnen. Volgende week wacht de beladen wedstrijd tegen Brabantia. Een wedstrijd die wederom kansen biedt, als Frans en de zijnen hun vizier wederom scherp gesteld hebben. De webryder, Marc van Hout